Ny bok om djurpolitik och politiska djur


I går släpptes en ny antologi om djur och politik på Palgrave Macmillan. Jag medverkar med ett kapitel om slaktfrågan och den tidiga djurskyddsdiskursen i Sverige.

While much hSkärmklippas been written on environmental politics on the one hand, and animal ethics and welfare on the other, animal politics, as the interface of the two, is underexamined. There are key political implications in the increase of animal protection laws, the rights of nature, and political parties and movements dedicated to animals. What are the implications of the increasing attention and popularity of ethical discourses on animal welfare and animal rights for politics and political philosophy? What is the animal’s place in environmental political thought – and in 21st Century political philosophy per se? What can, rather than should, politics do for animals – what institutions and practices are suitable and desirable? Can animal ethics learn from animal politics?

Läs mer om boken på förlagets hemsida.


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *