Earthlings – del 1 av 3

Julen är röd som blod.

Jag lägger upp Earthlings, världens hittills bästa djurrättsfilm, som en liten motåtgärd. “Ett litet plåster på ett stort sår”, som McDonalds brukar säga.

För bråttom inför jul för att se Earthlings? Okej, snabbversionen av varför djurrätt är rätt och våld mot försvarslösa är fel (vilket förstås borde vara en no-brainer) hittar du i Tom Regans tal om djurrätt på 10 minuter.

Share Button

2 reaktion på “Earthlings – del 1 av 3”

 1. Hej,

  Jag har inte sett Earthlings än, men planen är att göra det imorgon, söndag. Göteborgs Djurrättsaktivister skulle visa den efter sitt veganska julbord 15/12, men jag gick innan de gjorde det.

  En annan film jag ännu inte sett, men som jag har hört ska vara lärorik, är Vårt dagliga bröd. 90 minuter okommenterade scener om var mat från djur kommer ifrån.

  Bra att du skriver abolitionist som undertitel på bloggen, då vet man att det inte är välfärd det handlar om. När du var ordförande i Djurens Rätt visste jag inte att det var någon skillnad, men efter att ha lyssnat på Vegan Freak Radios intervjuer med Gary Francione förstod jag att de båda riktningarna är skilda åt. Välfärdsåsikter sticker numera i ögonen.

  – Jonas

 2. Hej Jonas!

  Ja du, jag undrar om jag själv visste om det var någon skillnad då. Nu känns det i alla fall som skillnaden mellan natt och dag. Francione, Joan Dunayer, Lee Hall och gänget kring Vegan Freaks började få mig att fatta för flrea år sedan, men insikter mognar alltför ofta långsamt… Det är skönt att höra att det finns folk som är lite kvickare i huvet! 🙂

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *